U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Uber Freight. De oplossing voor lege vrachtwagens?

maandag 13 mei 2019

Uber Freight. De oplossing voor lege vrachtwagens?

Uber lanceert Uber Freight voor vrachtwagens in Nederland

Nederland krijgt de primeur om als eerste Europese land de vrachtdienst Uber Freight aan te bieden. De service van Uber, die twee jaar geleden al werd gelanceerd in de VS, koppelt transportbedrijven aan beschikbare vrachtwagenchauffeurs.

De Freight dienst moet het voor bedrijven eenvoudiger maken om een transporteur te vinden. Deze vervoerders kunnen op hun beurt gemakkelijker nieuwe opdrachten vinden. In een eerste fase gaat Uber Freight samenwerken met transportfirma’s, dispatchers en chauffeurs. Maar zodra een netwerk gevormd is, zal de service gebeuren via een app, vergelijkbaar met de ‘gewone’ Uber.

 

Efficiënter vrachtvervoer

Uber benadrukt dat Uber Freight zich niet alleen naar kleine zelfstandigen richt, maar ook naar grote transportbedrijven. Volgens de Amerikaanse vervoersdienst wordt maar liefst 20% van alle vrachtwagenkilometers zonder vracht afgelegd en is er op de Europese markt een grote vraag naar chauffeurs. Uber Freight kan volgens hen een passend antwoord bieden op beide vraagstukken.

De verwachting is dat Uber Freight zich niet tot de Nederlandse wegen gaat beperken. Op termijn wil het bedrijf de vrachtdienst immers ook in andere Europese landen introduceren, om zo ook in te spelen op internationaal vervoer.