U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Venlo Logistics Centre verwelkomt 11.000 m2 zonnepanelen

maandag 6 mei 2019

Onlangs rondde Goodman de installatie af van 11.000 m2 aan zonnepanelen op het dak van het Venlo Logistics Centre. Deze enorme oppervlakte, vergelijkbaar met anderhalf voetbalveld, zal jaarlijks 755.000 kWh aan groene energie aanleveren.

De plaatsing van de zonnepanelen past binnen de ambitieuze sustainability strategy van Goodman: “We gaan met onze klanten en stakeholders een lange-termijn-relatie aan, waarbij duurzaamheid centraal staat”, zegt Jeroen Gerritsen, Business Development Manager voor Goodman Nederland.

750.000 kWh per jaar

De gloednieuwe zonnepanelen bestaan uit 2.606 PV-modules, goed voor een totaal vermogen van 795 kWp. Deze plaatsing ervan betekent een jaarlijkse productie van meer dan 750.000 kWh, wat overeenstemt met het gemiddelde verbruik van 41 gezinswoningen. Door over te schakelen op deze groene energieproductie, wordt er jaarlijks maar liefst 433 ton aan CO2 uitstoot vermeden.

Duurzame filosofie

Goodman’s duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op drie pijlers die duurzaamheid als gemene deler hebben. De eerste daarvan is een algemene toekomstgerichte visie, die inhoudt dat de gebouwen klaar zijn voor alle mogelijke veranderingen in de toekomst. Denk hierbij aan technologische innovatie, maar ook aan andere evoluties en trends zoals die op het vlak van duurzaamheid. Al in de eerste ontwikkelingsfase wordt bijvoorbeeld gekozen voor dakconstructies met een hoge gewichtscapaciteit, die de eventuele installatie van zonnepanelen probleemloos kunnen ondersteunen.
Ervoor zorgen dat gebouwen ‘future proof’ zijn, houdt ook in dat ze gebruik maken van duurzame energie. Daarom maakt Goodman zo veel mogelijk gebruik van toekomstgerichte energie-oplossingen, zoals ledverlichting, bewegingssensoren, hoogwaardige isolatie en elektrische laadpalen.
De laatste pijler in de filosofie van Goodman is het streven naar de implementatie van data intelligence. Dat zorgt voor meer en nauwkeurigere inzichten in de enorme hoeveelheden aan beschikbare informatie, met een efficiënter gebruik en dus ook meer duurzaamheid als resultaat.

Wil je meer weten over de duurzaamheidsinitiatieven van Goodman? Klik dan hier.