U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Hoe Goodman zijn energieverbruik in Nederland optimaliseert

Met tal van energie-efficiënte maatregelen willen wij onze doelstelling bereiken: gebouwen die 100% draaien op hernieuwbare energie en een CO2-neutrale status tegen 2025. Die maatregelen houden verschillende zaken in zoals onder meer het opdrijven van de energieproductie uit zonnepanelen op onze daken en het upgraden van de verlichting in onze gebouwen. 

Fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak

De zon is een koolstofvrije energiebron en levert schone energie die nooit opraakt. Voor de opwekking van zonne-energie is geen brandstof nodig of andere hulpbronnen zoals water of wind. In Nederland hebben wij de capaciteit van onze zonne-energie-installaties op onze daken verdrievoudigd en tegen 2025 zullen wij minstens 18 MW geïnstalleerd hebben. De energievoorziening overstijgt de operationele vraag van onze klanten, waardoor wij schone energie terug in het elektriciteitsnet kunnen injecteren, die dan lokaal beschikbaar is voor particuliere consumenten. Naar schatting voorkomen onze zonnepaneleninstallaties in Nederland de een CO2-uitstoot van 7.400 ton, het equivalent van de uitstoot geproduceerd door ongeveer 3.700 huishoudens per jaar.  

Figure Widget

14 MWp

capaciteit vandaag

13 GWh

productie per jaar

±3,700

Nederlandse gezinnen per jaar voorzien in hun energiebehoefte

18 MWp

geprojecteerde minimale capaciteit eind 2025

Wist u dat...

in Nederland de komende decennia het verwarmen en koken op aardgas verdwijnt ten gunste van schonere alternatieven? Naar verwachting zullen ook andere Europese landen volgen. Om aan deze voorschriften te voldoen en ze aan te scherpen, werken we aan oplossingen om onze gebouwen minder afhankelijk te maken van niet-hernieuwbare energiebronnen zoals gas voor verwarming.


Nulemissiegebouwen voor een duurzame exploitatie

In Nederland bereikten we onze tussentijdse doelstelling om nulemissiegebouwen te ontwikkelen reeds enige tijd geleden. Het zijn stuk voor stuk gebouwen die energie besparen en waar comfort en duurzaamheid hand in hand gaan.

Kenmerken van een nulemissiegebouw:

  • Gasloos door het gebruik van warmetepompen en infraroodstralers
  • Hoogwaardige isolatie om de energieprestaties van het gebouw aanzienlijk te verhogen 
  • Volledig aangedreven door hernieuwbare energie, zonnepanelen op het dak om in de energiebehoefte van de klant te voorzien  
  • Slimme meters en submeters in alle units om onze klanten te helpen hun energieverbuik te monitoren en te verlagen
  • LED verlichting

Energiebesparende oplossingen portefeuille Nederland 

LED-verlichting in onze panden levert betere lichtkwaliteit en bespaart heel wat energie. Tegen eind 2022 zal bijna 80% van ons vastgoed in Nederland uitgerust zijn met slimme meters waardoor onze klanten proactief hun energieverbruik kunnen optimaliseren, terwijl 85% van onze gebouwen verlicht zal zijn met LED-verlichting. Al onze panden hebben inmiddels EV-laadstations en we zijn er trots op dat onze gehele Nederlandse portefeuille BREEAM-gecertificeerd is.

Figure Widget

11

gebouwen voorzien van slimme meters

12

gebouwen uitgerust met LED verlichting

14

gebouwen BREEAM gecertifieerd tegen eind 2022

14

gebouwen uitgerust met laadpalen voor electrische wagens