U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Goodman Puurs Urban Forest

Een bos op een logistieke site, het ligt niet meteen voor de hand. En toch. Medio 2020 startte Goodman een pilootproject in het Puurs Logistics Centre en eind november reeds voltooide het team in België de bosaanplant volgens de Miyawakimethode. 

Miyawakimethode

Met een braakliggend terrein van 2.000 m2 was de site van het Puurs Logistics Centre bij uitstek geschikt voor dit pilootproject. Na een grondanalyse en het bewerken van de bodem werden 6.000 jaarlingen van maar liefst 29 inheemse boomsoorten geplant volgens de Miyawaki-methode, 3 per m2. Door het toepassen van deze methode, ontwikkeld door de Japanse botanist Akira Miyawaki, kunnen op relatief korte termijn dichtbegroeide en inheemse bossen groeien op een beperktere ruimte. Voor het urban forest in Puurs vertegenwoordigt de wintereik het grootste aantal – 660, maar ook zomereik, (haag)beuk, linde, wilde appel en peer, fraaie heesters, zullen ongetwijfeld hun plekje veroveren en samen uitgroeien tot een volwaardig stadsbos.

Over Urban forest

Goodman realiseerde het stadsbos op het Puurs Logistics Centre in samenwerking met Urban Forest, opgericht door bioloog Nicolas de Brabandère. Hij reisde naar het verre Oosten om de techniek onder de knie te krijgen en daarna toe te passen in een Europese context. Intussen verleende hij reeds zijn medewerking voor een dertigtal projecten in België en Frankrijk en bereikt hij met rassenschreden de kaap van 40,000 bomen.

Bezoek www.urban-forest.com

29 November 2020

November en december zijn de uitgelezen maanden om jaarlingen maximaal kansen te geven uit te groeien tot statige bomen. Door de geldende coronamaatregelen konden slechts een handvol collega’s de laatste hand leggen aan de bosaanplant. Ook de burgmeester van Puurs en Philippe Van der Beken, bezieler van Goodmans eerste urban forest staken met plezier een handje toe.

Volg de groei van dit bos en bezoek regelmatig deze pagina voor updates.