U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Duurzame ontwikkeling

Duurzaam ontwikkelen betekent beslissingen nemen voor de lange termijn: oplossingen zijn zowel vandaag als morgen relevant. Bij Goodman is duurzaamheid volledig ingebed in onze bedrijfsvisie. Onze focus ligt daarbij op het onderhouden van langetermijnrelaties met onze key stakeholders, het ontwikkelen van state-of-the-art logistieke faciliteiten en het creëren van toegevoegde waarde binnen de sectoren waarin we actief zijn. Lees meer over onze strategie rond duurzame ontwikkeling.

property+purpose

Het integreren van duurzaamheid in zowel het design als de structurele elementen van gebouwen alsook het gebruik ervan, gebeurt in onderling overleg zodat deze functionaliteiten helemaal in lijn liggen met de reële noden van onze klanten en partners. Met elke klant co-creëren we duurzame oplossingen rond deze drie speerpunten:

Figure Widget

70%

van onze nieuwe ontwikkelingen zijn sinds 2011 duurzaam gecertificeerd

Figure Widget

80%

getekende huurovereenkomsten waarin het verhogen van duurzaamheid werd opgenomen

Future-proof properties

CO-CREATE 

Future-proof properties

Slim ontwikkelde gebouwen zijn beter gewapend tegen de uitdagingen van morgen. Wij streven naar kwalitiet, naar het terugdringen van kosten over de hele levensduur van het gebouw en naar de beste toepassingen rond duurzaamheid. 

Het is met onze blauwe planeet in gedachten dat we ernaar streven gebouwen te ontwikkelen die future-proof zijn. Onder andere volgende duurzaamheidselementen kenmerken onze nieuwe ontwikkelingen:

 • Gebouwen zijn voorzien op zonnepanelen
 • Sites zijn uitgerust met laadstations
 • Etc.

Energy solutions

CO-CREATE 

Energy solutions

Innovatieve oplossingen rond energiebesparing vormen de basis van al onze projecten. We willen een nieuw licht werpen op traditionele opvattingen en creatieve oplossingen vinden om energieverbruik beter te beheren. Van ultra-efficiënte verlichting en slimme verwarmingsnetwerken tot het opwekken van hernieuwbare energie, we weten wat werkt. 

We implementeerden onder andere volgende oplossingen rond energiebeheer:

 • Meer dan 1,2 miljoen m² van onze ruimtes wordt verlicht met energiezuinige LED verlichting
 • Bewegings- en daglichtsensoren helpen het energieverbruik voor verlichting te verminderen
 • Optimaliseren van het gebruik van natuurlijk daglicht zorgt voor een aangenamere werkomgeving en bespaart op energieverbruik
 • Zonne-energie-verbruik
 • Etc.

Data intelligence

CO-CREATE 

Data intelligence

De kracht van data willen we postief aanwenden om onze ontwikkelingen een duurzaam traject te laten doorlopen gedurende de volledige levensduur. Dankzij betere informatie kunnen we in real-time doorgedreven beslissingen treffen.

Onze data intelligence tools:

 • Meteropneming op afstand om het energieverbruik te helpen beheren
 • Interactief digitaal platform om te assisteren in real-time energiebeheer
 • Gebruik van analysemodellen op basis van verbruiksgedrag om het energieverbruik te voorspellen
 • Etc.

“Goodman ontwikkelde voor Decathlon een nieuwste-generatie energiezuinig magazijn waardoor we kunnen doorgaan op ons elan om sport toegankelijk te maken voor iedereen. Het is voor ons van primordiaal belang dat we onze operationele activiteiten kunnen uitvoeren op een energiezuinige manier en vandaag beschikken we hiervoor over de best mogelijke faciliteit.” - Jordi Bonnin, Manager Decathlon Martorell CAR centre

Future-proof properties

Energy solutions

Data Intelligence

 

Onze duurzaamheidsexperten staan ter beschikking voor meer informatie of voor een plaatsbezoek in één van onze future-proof properties. Contacteer hiervoor Marie Maggiordomo.

Business Strategy

Marie Maggiordomo

+32 2 263 40 04