U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Goodman stelt strategie op scherp met verkoop Oost-Europese portefeuille en uitbreidingsplannen in belangrijkste Europese consumentenmarkten

vrijdag 13 maart 2020

 

Het Goodman European Partnership (“GEP”) en Goodman Group (“Goodman of Groep”) hebben een overeenkomst ondertekend met GLP voor de verkoop van de Goodman activa in Oost-Europa, meer bepaald Polen, Hongarije, Tsjechië en Slovakije. De verkoop ligt in lijn met de strategie van Goodman om zijn portefeuille volledig te concentreren op de belangrijkste stedelijke regio’s en consumentenmarkten op het Europese vasteland. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ca. €1 miljard (AUD 1.7 mld.).

 

“Door deze transactie kunnen we kapitaliseren op de sterke vraag naar industrieel vastgoed en een verdere schaalvergroting realiseren in de grootste consumentenmarkten van Duitsland, Frankrijk, Spanje, Benelux en Italië. We blijven ons richten op het bezitten van toekomstbestendig vastgoed en op de verdere uitbouw van onze sterke pijplijn aan ontwikkelingsprojecten in deze moeilijk toegankelijke markten waar gronden schaars zijn.”, zegt Philippe Van der Beken, Chief Executive Officer Goodman Continental Europe.

 

Goodman Group is op weg om tegen juni 2020 een totaal beheerd vermogen van €28.8 mld. (AUD 50 mld.) te overschrijden en blijft zo een van de grootste ontwikkelaars van industrieel vastgoed in Europa en wereldwijd. 

 

De transactie is onderworpen aan goedkeuring door de regelgevende instanties.