U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Los Angeles

Los Angeles is bij het grote publiek bekend als de thuisbasis van Hollywoodsterren en Disneypersonages, maar voor de logistieke wereld staat deze miljoenenstad bekend als één van de grootste gateway-steden ter wereld. Het stedelijk gebied van LA is immers de op één na grootste in de VS.

Strategische locaties

Ten zuiden van Los Angeles ligt de haven van Los Angeles/Long Beach. America's Port, zoals het liefkozend wordt genoemd, was lange tijd een hub van handelsactiviteit tussen de VS en Azië, maar vandaag is ongeveer 50% van alle goederen die in deze lokale haven aankomen bestemd voor de regio zelf.

 

Industriële ruimtes

Al die bedrijvigheid vertaalt zich in een grote vraag naar industrieel vastgoed. Zuid-Californië alleen al biedt 178 miljoen m² aan industriële ruimte, deze is nergens in de VS zo hoog. De leegstand van industrieel vastgoed in het ruime landschap van Los Angeles bedraagt slechts 5,5% – deze is nergens in de VS zo laag. Combineer dat met de hoge TEU-volumes in de haven van Los Angeles/Long Beach (meer dan 15 miljoen per jaar) en een groeiende bevolking van 18 miljoen inwoners. Geen wonder dat voor Goodman Los Angeles een stad is dat vele opportuniteiten biedt.

Dit is ook een regio die aantrekkelijk is voor onze klanten. Amazon, de achtste grootste retailer ter wereld, vestigde zich in 2016 in de eerste van onze twee logistieke centra met een oppervlakte van 1 miljoen m² in Eastvale in Zuid-Californië.

De nieuwe vestiging waarnaar Amazon is verhuisd, wordt gekenmerkt door de nieuwste technologieën in automatisering. Deze ultramoderne vestiging is LEED-gecertificeerd en gelegen in een toplocatie voor logistiek in de regio van groter Los Angeles.

Amazon is niet de enige klant van Goodman die zich focust op last mile delivery. Nu de online aankopen explosieve hoogten bereikt, willen en moeten onze klanten hun consumenten direct kunnen bereiken. Door onze aanwezigheid op de Amerikaanse markt verder te ontwikkelen, helpen wij hen die doelstelling te behalen. Wij ontwikkelden meer dan 300.000 m² industrieel vastgoed dat klaar is voor verhuur, momenteel is nog 240.000 m² in aanbouw.

Amazon is slechts één grote naam uit onze klantenlijst die zijn aangetrokken door de populariteit van de Inland Empire-markt. Giganten zoals Walmart, Georgia-Pacific en Volkswagen maken in deze regio ook deel uit van onze portfolio.

Lees meer

Case study - Steden

Diensten vastgoedontwikkeling

Inzetten op dit type groeimarkt is niet altijd eenvoudig. Het gebrek aan beschikbare gronden voor nieuwe ontwikkelingen in de regio vereist een steeds creatievere benadering. Een mooi voorbeeld hiervan is de aankoop van 55 hectare in Santa Fe Springs, Californië. Hoewel het een voormalige site betrof van een olieraffinaderij, waardoor grote bodemsaneringswerken nodig waren, was de strategische ligging ervan van doorslaggevend belang. Het biedt immers vrijwel onmiddellijke toegang tot de consumenten en de havens. Goodman zal op deze strategische locatie klasse A-gebouwen voor logistiek kunnen aanbieden variërend van ongeveer 28.000 m² tot 47.000 m².