U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Sydney

Sydney mag dan wel een van 's werelds grootste steden zijn, voor Goodman is het ook onze thuishaven. Sydney was de eerste markt waarin wij investeerden door een eerste aankoop in het zuiden van Sydney, intussen meer dan 20 jaar geleden. Vandaag bezitten wij 46 panden gelegen in de belangrijkste industriële zone van de stad, een gebied dat zich uitstrekt van het vliegveld van Mascot tot de rand van de centrale zakenwijk.

Strategische locatie

Onze vastgoedportefeuille in Zuid-Sydney is verdeeld over industrieterreinen, magazijnen en bedrijventerreinen bestaat uit 1,4 miljoen m² aan bedrijfsruimte voor ongeveer 330 klanten, waarvan 65% actief in de transport-, logistieke en consumentensector.

Zuid-Sydney is altijd al in trek geweest voor de industrieën, dankzij de gemakkelijke toegang tot Kingsford Smith Airport en de groeiende haven van Sydney enerzijds en het grote bevolkingsaantal anderzijds. Vandaag is vastgoed in deze regio meer waard dan ooit.

Dankzij belangrijke infrastructuurwerken, zoals het WestConnex infrastructuurproject voor passagiers- en vrachtvervoer, is dat gebied nu rechtstreeks verbonden met het westen van Sydney. Daarenboven bracht stadsvernieuwing een verschuiving teweeg van industriële naar residentiële ontwikkeling. Hierdoor verhuizen vele bedrijven naar gebieden zoals West-Sydney waar land beschikbaar is en waar Goodman eveneens een belangrijke industrieel vastgoedportefeuille uitbouwde.

In onze portfolio van Zuid-Sydney zien we een stijgende trend in het creëren van industriële ruimte om een nieuw soort klanten aan te trekken. Voor hen spelen de centrale ligging van dit gebied enerzijds en de nabijheid tot een grote groep van de bevolking van Sydney anderzijds een primordiale rol. Het is dan ook een felbegeerde locatie voor 3PL’s en retailers die ten volle profiteren van het succes van e-commerce.

Eén van die klanten is Woolworths. Voeding en drank is een van de snelst groeiende categorieën binnen de e-commerce. Toen Woolworths besloot om zijn eerste webshop te openen, is Goodman de ideale partner gebleken en vonden ze de geschikte ruimte om de operationele activiteiten in onder te brengen en te beheren.

Vandaag huurt Woolworths 9.750 m² magazijn- en kantoorruimte in het Goodman Airgate Business Park in Mascot, waarvan 7.000 m² bestemd is voor de Woolworths online winkel - een conventionele supermarkt die zich toelegt op het bedienen van de online koper.

Hoewel de indeling van het magazijn gebaseerd is op de traditionele supermarkt, zijn er belangrijke verschillen. Er zijn karretjes ontworpen voor gemakkelijke orderpicking en de schappen zijn gevuld met een productassortiment dat is afgestemd op de winkelbehoeften van de online klant: meestal drukke gezinnen met kleine kinderen.

Er is een bakkers- en delicatessenaanbod (de winkel bakt en snijdt op bestelling), en de online winkel bevat een volledig assortiment van verse voeding, evenals de gebruikelijke mix van voedingsproducten (zowel op kamertemperatuur als gekoeld en bevroren) en huishoudelijke producten. De lay-out is daarbij volledig afgestemd op het efficiënt bedienen van de online shopper.

Case study - Steden

Met de groeiende vraag naar online boodschappen biedt de online winkel Woolworths de flexibiliteit om de hele dag door bestellingen klaar te zetten – in een daarvoor bestemde speciale ruimte – zonder afbreuk te doen aan de traditionele winkelervaring. De nieuwe winkel heeft Woolworths in staat gesteld om vele duizenden klanten te bereiken, tot zelfs de hele binnenstad van Sydney.