U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Tokyo

Tokio, één van ’s werelds grootste steden, blijft groeien. Zowel de binnenstad als de rand breiden steeds verder uit. Maar in deze megastad is het niet alleen de netto instroom van de bevolking die de vraag in de logistieke sector de hoogte in duwt. Tokio is en blijft de logistieke hub voor Japan, maar het logistieke landschap is veranderd. Dat is toe te schrijven aan structurele veranderingen in de industrie.

Moderne faciliteiten

Bedrijven trekken weg uit de oude, verouderde logistieke centra en vestigen zich in moderne en efficiënt ingedeelde faciliteiten. Deze zijn immers een must voor de toonaangevende retailers in Japan gezien de concurrentie sterk toeneemt.

Dit kan deels verklaard worden door de sterke groei van e-commerce. Door e-commerce zijn ook de verwachtingen van de consument toegenomen. Om gelijke tred te kunnen houden, bieden veel bedrijven levering op dezelfde dag aan. Dergelijk aanbod vereist echter meer arbeidskrachten en goed gelegen faciliteiten om die belofte aan de eindgebruiker te kunnen waarmaken.

Hoe helpt Goodman?

Bij Goodman weten we dat onze klanten grote, moderne, efficiënt ontworpen en kosteneffectieve distributiecentra nodig hebben die tegelijk ook aantrekkelijk moeten zijn voor de werknemers. Vanwege het tekort aan arbeidskrachten in Japan hebben de toonaangevende werkgevers van vandaag niet alleen oog voor ligging, specificaties en huurprijzen, ze leggen ook sterk de nadruk op elementen die ervoor kunnen zorgen dat ze werknemers gemakkelijker kunnen aantrekken en behouden. Toonaangevende bedrijven gaan dus op zoek naar de best gelegen locaties voor hun werknemers en willen daarenboven uitstekende voorzieningen in een aantrekkelijk design om werknemers aan zich te kunnen binden.

Het waren ook belangrijke overwegingen voor Skechers, een topmerk in sport- en lifestyleschoenen en $3 mld waard. Het huurt 30.000 m² in het Goodman Business Park in Chiba Newtown. Daarvan werd Fase 1 voltooid in maart 2016 en bestond uit de ontwikkeling van 117.000 m² voor meerdere klanten.

Voor Skechers, is de faciliteit in Chiba Newtown hun belangrijkste logistiek centrum in Japan. Het Goodman Business Park biedt een goede connectiviteit, tal van voorzieningen en hoogwaardige faciliteiten. Er is bovendien mogelijkheid tot uitbreiding en dat trekt bedrijven zoals Skechers, actief in meer dan 160 landen, aan.

De site bevindt zich in een dichtbevolkte groeicorridor in het binnenland (met verschillende tolvrije snelwegen, busroutes en in de buurt van geplande uitbreidingen van het wegennet). Het strakke design, intelligent ingedeelde ruimtes en geplande voorzieningen, zoals winkels, restaurants, open ruimtes en gemeenschappelijke faciliteiten, zijn belangrijk voor bedrijven die aantrekkelijke werkgevers willen zijn.

Case study - Steden