U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Goodman sluit 2012 succesvol af met een sterke stijging van het aantal voltooide bouwprojecten en huurovereenkomsten

maandag 4 februari 2013

Goodman Group (Goodman of de Groep), de wereldwijd geïntegreerde vastgoedgroep die logistieke en bedrijfsruimte bezit, ontwikkelt en beheert, heeft in 2012 meer dan 820.000 m² aan nieuwe bouwprojecten opgeleverd in continentaal Europa. De verhuurresultaten van de Groep waren even sterk: in dezelfde periode werd met succes 850.000 m² aan nieuwe verhuurprojecten gerealiseerd.

Voltooide projecten

De Groep heeft 820.000 m² aan nieuwe logistieke ruimte opgeleverd, verspreid over 26 bouwprojecten in zes landen. De resultaten zijn aanzienlijk beter dan in het kalenderjaar 2011, toen Goodman in totaal zo’n 500.000 m² aan bouwprojecten opleverde.

Philippe Van der Beken, Managing Director Continental Europe bij Goodman, zei: “Ons competitief voordeel ligt in het vermogen nieuw kapitaal aan te trekken om onze actieve ontwikkelingspijplijn te financieren. Daardoor kon de Groep naast een indrukwekkend aantal voltooide projecten de afgelopen 12 maanden ook de grootste contracten afsluiten in Frankrijk en Duitsland.”

In België heeft Goodman in 2012 drie projecten opgeleverd. In Puurs voltooide Goodman een modern distributiecentrum van 18.000m² voor de Groep Vandeputte. Samen met de ontwikkeling voor Duvel eerder in het jaar, is op het terrein te Puurs in totaal ongeveer 40.000m² ontwikkeld. In Tessenderlo leverde Goodman een turnkey ontwikkeling van 62.462 m² op voor Stanley Black & Decker.

Een kwart van de bouwprojecten die in 2012 zijn voltooid, werden voorverhuurd aan ecommerceklanten. Daartoe behoren twee logistieke centra van zo’n 110.000 m² voor Amazon in Duitsland. Dat benadrukt Goodmans toonaangevende positie in Europa als ontwikkelaar van en investeerder in logistieke faciliteiten voor de e-commercesector.

Bij de oplevering werd het merendeel van de gebouwen gekocht door het door Goodman beheerde fonds Goodman European Logistics Fund (GELF) waarbij Goodman zelf alle diensten met betrekking tot vastgoed- en vermogensbeheer blijft uitvoeren.

Verder werd in 2012 een 110.000 m² groot fulfillment centre in Koblenz, verhuurd aan Amazon, van de Groep gekocht door Goodman Princeton Holdings (GPH), een co-investeringsvehikel van Chambers Street Properties en Goodman. De investeringsstrategie van GPH concentreert zich op de verwerving van toegewezen logistieke projecten die worden ontwikkeld door Goodman.

Andere overeenkomsten die in 2012 zijn gesloten, omvatten een logistiek centrum van 90.000m² voor Amazon in Lauwin-Planque, vlak bij Rijsel in Frankrijk, evenals de bouw van twee grote logistieke centra in Duitsland. De Groep bouwt een 78.000 m² groot logistiek centrum voor e-commercebedrijf Zalando in Monchengladbach, Noordrijn-Westfalen, en een uitbreiding van 82.000m² van DB Schenker’s bestaande built-to-suit-gebouw van 63.000 m² in Leipzig.

Nieuwe huurovereenkomsten

Goodman heeft in 2012 met succes 850.000 m² aan nieuwe verhuurcontracten opgeleverd. Dat komt overeen met 23% van de portefeuille in continentaal Europa, waarbij het voor 748.000m² verlengingen betreft van de huurovereenkomsten voor bestaande klanten.

“Dit sterke verhuurresultaat toont aan hoe tevreden onze klanten zijn over onze kwalitatief hoogstaande vermogensportefeuille en de buitengewone klantenservice die Goodmans interne vastgoed dienstenteam levert”, stelde Van der Beken. Goodman heeft momenteel 4 miljoen m² aan beheerd vermogen in continentaal Europa.

Uitbreiding

Daarnaast heeft Goodman in 2012 zijn plannen aangekondigd om uit te breiden naar Scandinavië en een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het in Stockholm gevestigde vastgoedinvesterings- en vermogensbeheerbedrijf Svensk Fastighetsfond AB om projectmogelijkheden te realiseren in belangrijke logistieke markten in de regio.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Goodman:
Jeroen Gaudissabois, +32 (0)2 235 01 46
Porter Novellie, +32 (0)495 62 66 77
[email protected]

Over Goodman European Logistics Fund (GELF)


GELF is een pan-Europees fonds ter waarde van 1,8 miljard euro dat een portefeuille beheert van 93 logistieke panden in 11 landen. Het kan bogen op ongeëvenaarde prestaties, zoals een bezettingsgraad van 98% en een gemiddelde huurcontractduur van vijf jaar.

Over Goodman

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.goodman.com/be