U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Portefeuille van Goodman European Logistics Fund (GELF) krijgt extra impuls door toegang tot logistiek vastgoed van grote kwaliteit

maandag 25 februari 2013

Goodman European Logistics Fund (GELF) heeft aangekondigd dat het in 2012 voor 209 miljoen euro aan nieuwe vastgoedprojecten heeft verworven. Het fonds heeft tijdens het kalenderjaar 2012 ook 818.000 m² aan huurovereenkomsten verzekerd, goed voor ongeveer 25% van de totale verhuurbare oppervlakte van de portefeuille.

Tot de verworven vastgoedprojecten behoren logistieke panden uit de ontwikkelingsactiviteit van Goodman evenals een kwalitatief hoogstaand gebouw van 40.000 m² in Bremen, Duitsland.

Enkele recente hoogtepunten van het fonds:

  • Aankoop van meer dan 160.000 m² logistieke opslagruimte verspreid over vier locaties in Duitsland
  • Aankoop van een magazijn van 32.000 m² in Marseille, Frankrijk
  • Gemiddelde huurcontractduur van 8,3 jaar
GELF heeft het voorkooprecht met betrekking tot alle vastgoedprojecten van Goodman Continental Europe. Hierdoor beschikt het fonds over unieke toegang tot Goodmans gediversifieerde, kwaliteitsvolle portefeuille van uitstekend logistiek vastgoed.

Bovendien benadrukt de strategische aankoop van een topgebouw in Bremen de bekwaamheid van GELF om, als toonaangevend Europees logistiek fonds, dergelijke opportuniteiten te benutten.

Volgens Emmanuel Van der Stichele, GELF Fund Director, is toegang tot de portefeuille van Goodman en de kracht om op opportunistische wijze kwalitatief hoogstaand logistiek vastgoed op de markt te verwerven, zeer aantrekkelijk voor investeerders.

“De toegang die GELF heeft tot modern, kwalitatief hoogstaand logistiek vastgoed is heel aantrekkelijk voor investeerders. Naarmate de sector rijper wordt door de aanwezigheid van gespecialiseerde actoren zien we dat institutionele investeerders die worden aangetrokken door een hoog, stabiel rendement steeds meer interesse tonen. Uit verschillende metingen blijkt dat de markt zich op een aantrekkelijk punt in de cyclus bevindt, met een aanhoudende vraag naar kwalitatief hoogstaand vastgoed dat steeds schaarser wordt. In de e-commercesector bijvoorbeeld, is er zeer veel vraag naar logistieke opslagruimte”, zei hij.

GELF is een van de grootste niet-beursgenoteerde gespecialiseerde logistieke fondsen van Europa dat uitstekende portefeuilleprestaties en een stabiel rendement kan voorleggen. Het fonds beschikt over een pan-Europese portefeuille van 1,9 miljard euro bestaande uit moderne, kwalitatief hoogstaande logistieke panden.

“De portefeuille blijft het goed doen en onze belangrijkste indicatoren zijn het afgelopen jaar nog gestegen, met een bezettingsgraad van inmiddels 98% en een gemiddelde huurcontractduur die is toegenomen van 4,8 naar 5,0 jaar”, stelde Van der Stichele.

Goodmans interne team van deskundigen op het gebied van vastgoed- en vermogensbeheer zal ook in de toekomst nieuwe vastgoedprojecten beheren die zijn verworven door GELF. Tot de klanten behoren aantrekkelijke bedrijven voor investeerders, zoals DB Schenker, Kuehne + Nagel, Amazon, DHL en DSV.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

Jeroen Gaudissabois, +32 (0)2 235 01 46
Porter Novellie, +32 (0)495 62 66 77
[email protected]

Over Goodman European Logistics Fund (GELF)

GELF is een pan-Europees fonds ter waarde van 1,9 miljard euro dat een portefeuille beheert van 94 logistieke panden in 11 landen. Het kan bogen op ongeëvenaarde prestaties, zoals een bezettingsgraad van 98% en een gemiddelde huurcontractduur van vijf jaar.

Over Goodman

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.goodman.com/be