U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Goodman verwerft belang van US$450 miljoen (€346 miljoen) in 's werelds grootste logistieke gebouw

donderdag 7 maart 2013

Goodman Group (Goodman of de Groep) heeft vandaag aangekondigd dat Goodman Hong Kong Logistics Fund (GHKLF of het Fonds) een mede-eigendomsovereenkomst heeft gesloten met DP World, een van 's werelds grootste containerterminaloperatoren. Door die overeenkomst verwerft het Fonds een eigendomsbelang van 25% in ATL Logistics Centre Hong Kong (ATL) en een eigendomsbelang in CSX World Terminals Hong Kong, gevestigd aan de Kwai Tsing-haven van Hongkong. Dankzij dat belang wordt Goodmans positie als een toonaangevende speler nog verder versterkt op de markt van Groter China, waar het 2,2 miljoen vierkante meter aan logistieke ruimte beheert.

De belangrijkste elementen van de transactie, goed voor een aankoopprijs van US$450 miljoen (€346 miljoen) zijn:

  • GHKLF verwerft een eigendomsbelang van 25% in ATL, 's werelds grootste logistieke gebouw bestaande uit 552 000 vierkante meter aan bruto verhuurbare oppervlakte, strategisch gevestigd in de containerhaven
  • De mede-eigenaars zullen toezicht uitoefenen op het beheer van ATL en de bijbehorende containerterminal, in overeenstemming met de respectieve expertise van beide partijen
  • De transactie zal hoofdzakelijk worden gefinancierd via een beoogde ophaling van aandelenkapitaal van US$300 miljoen (€230,8 miljoen) door GHKLF, waarop volledig is ingeschreven door bestaande GHKLF-beleggers.

Philip Pearce, Managing Director Greater China voor Goodman, licht toe: “De transactie verankert de positie van Goodman als een toonaangevende speler op de markt voor logistiek vastgoed in Groter China. ATL zorgt ervoor dat Goodman zijn wereldwijde klanten in deze regio nog beter van dienst kan zijn.In combinatie met onze ontwikkelingsportefeuille van meer dan 4 miljoen vierkante meter in China, is Goodman goed geplaatst de kansen te benutten die ontstaan als gevolg van de aanhoudende economische groei binnen deze belangrijke markt.”

ATL is een logistieke faciliteit met dertien verdiepingen en hellingbanen, die tussen 1984 en 1994 in vijf fasen is gebouwd. Met een verhuurbare oppervlakte van circa 552 000 vierkante meter is dit het grootste logistieke gebouw ter wereld. Het gebouw is momenteel voor 98% verhuurd aan 60 klanten.

Greg Goodman, CEO van Goodman Group, zei: “We zijn verheugd over de aanhoudende steun van onze wereldwijde kapitaalpartners. De vraag van bestaande GHKLF-beleggers om deel te nemen aan de kapitaalsverhoging was erg positief. Er wordt zo voor US$300 miljoen (€230,8 miljoen) aan nieuw toegezegd aandelenkapitaal zekergesteld. Dit brengt het totale nieuwe aandelenkapitaal dat binnen de beheerde fondsen van de Groep is opgehaald sinds het begin van het jaar op A$2,1 miljard (€1,66 miljard).”

Nadat de transactie is voltooid, beheert Goodman 2,2 miljoen vierkante meter aan bruto verhuurbare oppervlakte in de regio Groter China, gewaardeerd op (A$3 miljard, €2,37 miljard).

Op voorwaarde dat de regelgevende instanties hun goedkeuring verlenen, wordt verwacht dat de transactie aan het einde van het boekjaar 2013 wordt voltooid.

Neem voor meer informatie contact op met:

Jeroen Gaudissabois, +32 (0)2 235 01 46
Porter Novellie, +32 (0)495 62 66 77
[email protected]

Over Goodman

Voor meer informatie over Goodman kunt u terecht op www.goodman.com