U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Goodman European Logistics Fund haalt €550 miljoen kapitaal op

dinsdag 9 juli 2013

Goodman European Logistics Fund (GELF) heeft €550 miljoen aan nieuw kapitaal opgehaald, waarmee een kapitaalronde wordt afgesloten die een totale vraag van meer dan €900 miljoen kende.

Het merendeel van het kapitaal werd opgehaald door een aandelenuitgifte bij bestaande investeerders, en werd verhoogd en aangevuld met bijkomend kapitaal als gevolg van de sterke vraag van nieuwe investeerders. Bijkomend zal Goodman een deel van haar participatie in GELF verkopen om in deze sterke vraag te voorzien. Dit zal resulteren in een aandeel van circa 20% van Goodman in GELF zodra deze transactie voltooid is.

Greg Goodman, CEO Go
odman CEO: “We zijn zeer opgetogen met de sterke interesse van investeerders. We zien het als een bevestiging van GELF’s business- en corporate governance model. De overweldigende vraag reflecteert de hoogwaardige kwaliteit van de portfolio van het fonds en de aantrekkingskracht voor institutionele beleggers van de Europese logistieke markt.”
Emmanuel Van der Stichele, Fund Director, GELF: “Met een pan-Europees gediversifieerde portfolio, sterke operationele track record en toegang tot kwalitatief hoogstaande nieuwe logistieke gebouwen, biedt GELF voor beleggers een unieke mogelijkheid om te investeren in de Europese logistieke vastgoedmarkt.”

De aandelenuitgifte van GELF volgt na het behaalde succes betreffende de inaugurele obligatieuitgifte van €500 miljoen euro in maart van dit jaar. Hierdoor werd in de eerste helft van het kalenderjaar 2013 meer dan €1 miljard opgehaald. GELF is nu goed geplaatst voor toekomstige groei met meer dan €800 miljoen om te investeren.

"Het succes van de aandelenuitgifte bevestigt de sterke positie van GELF als toonaangevend logistiek fonds, en zal het fonds in staat stellen om ten volle in te spelen op nieuwe opportuniteiten. Wij zijn van plan om het nieuwe kapitaal te gebruiken om onze marktpositie te blijven versterken en onze portefeuille verder te diversifiëren, met de focus op hoogwaardige activa in de belangrijkste Europese logistieke locaties, " aldus de heer Van der Stichele.

GELF is Goodmans grootste Europese vastgoedinvesteringsfonds. Het fonds wordt gewaardeerd op € 1,9 miljard en heeft een portefeuille van 95 panden voor een totaal van 3,4 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed in 11 landen. Per 31 maart 2013 is GELFs bezettingsgraad 97%. De portefeuille heeft een gewogen gemiddelde lengte van de huurcontracten (WALE) tot de eerste break van 4,9 jaar.

Neem contact op met Goodman voor meer informatie:
Jeroen Gaudissabois, +32 (0)2 235 01 46,
Porter Novellie, +32 (0)495 62 66 77,
[email protected]


Over het Goodman European Logistics Fund (GELF)

GELF is een pan-Europees fonds ter waarde van €1,9 miljard, dat een portfolio beheert van 95 activa in 11 landen en met een bezettingsgraad van 97 procent en een gewogen gemiddelde leasetermijn van 4.9 jaar ongekende prestatiecijfers laat zien.
For more information please visit: www.gelf.eu

Over Goodman

Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep die industrieel en commercieel vastgoed in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Azië-Pacific, Noord Amerika en Brazilië. De Groep belegt in bedrijventerreinen, kantoorparken en opslag- en distributiecentra.

Goodman biedt ook een scala aan beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, die beleggers toegang geven tot diverse gespecialiseerde diensten en vastgoedbeleggingen. Goodman is voortdurend bezig om waarde te creëren met bedrijfsmatig vastgoed en het beheer van fondsen door middel van nieuwe innovatieve ontwikkelingsprojecten, business proposities en beleggingsproducten.
Met een totaal beheerd vermogen van €17,2 miljard en meer dan 400 objecten is Goodman de grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedgroep aan de Australische Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde specialistische fondsbeheerders wereldwijd. Toegewijde lokale teams met een sterk marktinzicht ontwikkelen vastgoed dat voldoet aan de individuele eisen van de klant en zorgen voor goede investeringsmogelijkheden.

Met meer dan 1.000 medewerkers en 36 kantoren in 18 landen, heeft Goodman het wereldwijde netwerk om te voldoen aan wensen van klanten die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden. In Europa heeft Goodman kantoren in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.goodman.com/nl