U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

De kostenbesparende en duurzame oplossingen van Goodman leiden tot een verlengde huurovereenkomst met Bunzl-King België

donderdag 12 februari 2015

Twee jaar voor het einde van de huurperiode van Bunzl-King België heeft Goodman, een wereldleider in bezit, ontwikkeling en beheer van industrieel vastgoed, met de klant een overeenkomst voor een huurverlenging van vijf jaar bereikt. Goodman verkreeg de verlenging door een aantal kostenbesparende en duurzame oplossingen aan te bieden.


Bunzl-King België, gespecialiseerd in het aanleveren van wegwerpartikelen zoals voedselverpakkingen en tafelgerei, heeft de voorbije 7 jaar een logistiek magazijn  van 11.300 m² gehuurd van Goodmans nr 1 Europees fonds, het Goodman European Logistics Fund (GELF). Het distributiecentrum is strategisch gelegen in Willebroek, midden in de logistieke 'Gouden Driehoek' gevormd door Antwerpen, Brussel en Gent. Bunzl-King België koos oorspronkelijk voor Goodman omwille van de strategische locatie van de site, waardoor de logistieke operaties versterkt konden worden.

Slimme kostenbesparende ingrepen
Goodman start weldra de werken die  meerdere duurzame oplossingen omvatten die de operationele kosten van Bunzl-King België zullen verminderen. In samenwerking met verlichtingsspecialist VEKO zal Goodman de hele faciliteit uitrusten met LED-verlichting. Daarnaast zullen bewegingssensoren ervoor zorgen dat alleen ruimtes met activiteit verlicht worden en zal er energiezuinige infrarood verwarming geïnstalleerd worden. Er wordt verwacht dat deze technologieën de elektriciteits- en verwarmingskosten met respectievelijk 70% en 50% zullen doen dalen. Het einde van de werken is voorzien voor het tweede kwartaal van 2015.

"De bereidheid van Goodman om het gebouw te upgraden met voordelige duurzame oplossingen toont aan dat de onderneming focust op het zoeken naar de beste oplossingen voor zijn klanten," aldus Werner Meuleman, Managing Director van Bunzl-King België. "Investeringen van dit type bevestigen ook het engagement van Goodman voor kwaliteitsvol vastgoedbeheer, wat een cruciale meerwaarde biedt."

Duurzaamheid centraal in bedrijfsvoering
Duurzaamheid heeft een centrale plaats in de activiteiten van Goodman, dat zo kostenbesparingen realiseert voor zijn klanten en waarde voor zijn investeerders. Na de voltooiing van de lopende constructieprojecten zal Goodman in Continentaal Europa over meer dan 700.000 m² logistieke ruimte beschikken die uitgerust zijn met LED-verlichting. De industriële vastgoedgroep is ook actief in de reconversie van brownfields en heeft zo al van meer dan 280.000 m² voormalige industrieterreinen moderne logistieke sites gemaakt.

"De duurzame investeringen voor Bunzl-King België illustreren de sterkte van ons geïntegreerde businessmodel en de voordelen die het biedt aan onze klanten en investeerders. De upgrade biedt wederzijdse voordelen door de bedrijfskosten voor onze klanten te verminderen en de waarde van het vastgoed voor onze investeerders te behouden," aldus Kim Cornille, Goodman Country Director voor België.


Gelieve Goodman te contacteren voor meer informatie:

Comfi

Goodman

Gunther De Backer

Christopher Flores

Communications Manager Continental Europe

+32 2 290 90 90

[email protected]

+32 2 263 4208

[email protected]


Over Goodman 
Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep die industrieel en commercieel vastgoed in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Azië-Pacific, Noord Amerika en Brazilië. De Groep belegt in bedrijventerreinen, kantoorparken en opslag- en distributiecentra.

Goodman biedt ook een scala aan beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen inclusief hun belangrijkste Europese fonds European fund Goodman European Logistics Fund (GELF), die beleggers toegang geven tot diverse gespecialiseerde diensten en vastgoedbeleggingen. Goodman is voortdurend bezig om waarde te creëren met bedrijfsmatig vastgoed en het beheer van fondsen door middel van nieuwe innovatieve ontwikkelingsprojecten, business proposities en beleggingsproducten.

Met een totaal beheerd vermogen van € 19,2 miljard en meer dan 432 gebouwen is Goodman de grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedgroep aan de Australische Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde specialistische fondsbeheerders wereldwijd. Toegewijde lokale teams met een sterk marktinzicht ontwikkelen vastgoed dat voldoet aan de individuele eisen van de klant en zorgen voor goede investeringsmogelijkheden.

Met meer dan 1.000 medewerkers en 33 kantoren in 16 landen, heeft Goodman het wereldwijde netwerk om te voldoen aan wensen van klanten die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden. In Europa heeft Goodman kantoren in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.goodman.com/be