U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Goodman verhoogt het wereldwijd beheerd vermogen met 10% tot € 19,7 miljard in eerste helft boekjaar 2015

dinsdag 17 februari 2015

Portfolio Goodman Benelux zet sterke resultaten neer

De Goodman Group heeft vandaag haar resultaten bekendgemaakt voor de jaarhelft eindigend op 31 december 2014. De belangrijkste cijfers voor deze periode zijn:
Het totaal beheerd vermogen loopt op tot € 19,7 miljard - een stijging van 10% t.o.v. boekjaar 2014 en weerspiegelt de groei en de waardevermeerdering van de kwaliteitsvolle industriële panden in portefeuille. Goede fundamentele gegevens van de panden in de gehele kernbeleggingsportefeuille, waarbij de bezettingsgraad op 96% werd gehandhaafd en de gewogen gemiddelde looptijd van de huurcontracten 4,8 jaar bedraagt. Projectontwikkeling in uitvoering voor een bedrag van € 2,0 miljard over 69 projecten in 12 landen, 61% daarvan vooraf toegezegd en 76% gekoppeld aan extern vermogen, hetgeen een verwacht aanvangsrendement van 8,7% genereert. €1,0 miljard aan nieuw vreemd vermogen aangetrokken, waarmee Goodmans moderne fondsbeheer en onafhankelijke governancestructuren worden bekrachtigd.
De ontwikkelingsactiviteiten van Goodman zijn sterk toegenomen, als gevolg van de grote vraag naar strategisch gesitueerde, moderne logistieke sites met grotere operationele efficiëntie en meer rendement. . Goodman had op 31 december 2014 werken in uitvoering ter waarde van € 2,0 miljard, goed voor  een verwacht aanvangsrendement van 8,7% en  2,4 miljoen m² nieuwe oppervlakte op 69 sites in 12 landen. Daarmee blijft de Groep wereldwijd een van de grootste industriële vastgoedontwikkelaars.

Binnen alle markten waarin de Groep actief is, realiseerde ze belangrijke ontwikkelingsactiviteiten:
  • De vraag van de klanten blijft aan de basis liggen van stabiele volumes in Europa, waar de meeste lopende ontwikkelingsprojecten al vooraf toegezegd zijn.
  • In Azië levert de gerichte aanpak en de focus op kwaliteit van Goodman in de onderbeleverde markten van China en Japan een toenemend en duurzaam rendement op.
  • Er zijn duidelijke tekenen van een cyclische heropleving in markten zoals Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië, waar de toenemende economische activiteit zich vertaalt in hogere volumes door de ontwikkelingsgedreven strategie van Goodman.
  • Het platform van de Groep in de VS zag de ontwikkelingsactiviteiten deze jaarhelft toenemen, met twee nieuwe lopende projecten in de Inland Empire West markt van Zuid-Californië.
  • In Brazilië boekt Goodman een goede vooruitgang met de geleidelijke implementatie van zijn ontwikkelingsgedreven strategie, waarbij 275.000 m² in ontwikkeling is.
  • Op dit moment vertegenwoordigt het Amerikaanse continent 19% van het totale werk in uitvoering van de Groep.

De Groep blijft significante winsten realiseren dankzij de diversificatie van zijn internationale operationele platform, met toegang tot een breed gamma kwalitatieve mogelijkheden dankzij de ongelijk verlopende economische cycli. Dit versterkt het merk Goodman als 's werelds grootste industriële vastgoedontwikkelaar.

Goodman focust bovenal op de kwaliteit van zijn activa en op het investeren in de relatie met de klanten om hun activiteiten te begrijpen en zo vastgoedoplossingen te leveren die voldoen aan hun uiteenlopende en evoluerende vereisten. Dit vertaalde zich in het halfjaar in 1,7 miljoen m² aan verhuurde ruimte en op voorhand toegezegde nieuwe ontwikkelingen ter waarde van € 0,9 miljard in alle globale markten van Goodman.

Greg Goodman, Chief Executive Officer van de Goodman Group: “De klantgerichtheid en de wereldwijde relaties van Goodman geven ons toegang tot belangrijke kansen. Die kunnen we aangrijpen dankzij de expertise van de Groep en zijn capaciteit om moderne kwalitatieve vastgoedoplossingen aan te bieden. Zo stellen we de klanten in staat om aan hun evoluerende operationele vereisten te voldoen en hun werking efficiënter te maken. We verwachten dat dit gegeven, in combinatie met de constante prestaties van ons gestabiliseerde kwalitatieve portfolio, in de tweede helft van het boekjaar 2015 een belangrijke stimulans geeft aan de vraag naar de ontwikkelingsactiviteiten van Goodman.”

Topactiva in de Benelux

De sterke portfolio van Goodman leverde een bezettingsgraad op van bijna 100% van de logistieke sites in België en Nederland, een resultaat dat bereikt werd dankzij de grote vraag naar moderne logistieke faciliteiten op strategische locaties. Deze bezettingsgraad overtreft het marktgemiddelde van 97% in België en 93% in Nederland. Dit resultaat is gebaseerd op zowel nieuwe huurcontracten als vernieuwingen van bestaande huurcontracten in beide markten voor een oppervlakte van ongeveer 100.000 m².

Zo heeft Goodman twee jaar voor het einde van de huurperiode een verlenging van vijf jaar bedongen van Bunzl-King België door een aantal kostenbesparende duurzame oplossingen aan te bieden, waaronder LED-verlichting, bewegingssensoren voor de verlichting en infrarood verwarming. De verwachting is dat door deze maatregelen de elektriciteits- en verwarmingskosten met respectievelijk 70% en 50% dalen.

"De verlengde huurovereenkomst van Bunzl-King België illustreert de kwaliteit van het vastgoed in onze portfolio en onze expertise in vastgoedbeheer – kritieke factoren voor het bereiken van een bezettingsgraad van vrijwel 100% in de Benelux", aldus Kim Cornille, Goodman Country Director voor België.

Topsites voor groei in België en Nederland

In 2015 wil Goodman het vastgoedbeheer verder uitbreiden door gronden te ontwikkelen die in eigen bezit zijn. Goodman beheert 44.000 m² in zijn Puurs Logistics Centre op de as Antwerpen-Brussel, met een bijkomende potentiële ontwikkelingsoppervlakte van 25.000 m². Daarnaast heeft ook het Goodman Turnhout Logistics Centre, dat goede verbindingen heeft met de haven van Antwerpen en met verschillende steden in Nederland, nog een onbenutte oppervlakte van 7.600 m² die beschikbaar is voor nieuwe faciliteiten.

In Nederland bezit Goodman twee topgronden die klaar zijn voor ontwikkeling, namelijk in Aalsmeer (nabij Schiphol) en in het Limburgse Venlo . Op de site in Aalsmeer kan onmiddellijk een faciliteit van 15.000 m² ontwikkeld worden, met de mogelijkheid van verdere uitbreiding in de toekomst. Goodman wil het Venlo North Logistics Centre uitbreiden met 18.000 m² bovenop de bestaande 161.000 m².

Vooruitzichten voor 2015 in de Benelux

Bij stabiele marktcondities breidt Goodman haar portfolio uit door ontwikkelingsprojecten en acquisities. Goodman zal de markt analyseren om potentiële bijkomende gronden voor aankoop te identificeren op toplocaties in België en Nederland. Dit zal waarschijnlijk ook de herontwikkeling van brownfields tot moderne logistieke faciliteiten inhouden.

“We verwachten een verdere grote vraag naar moderne logistieke faciliteiten op strategische toplocaties in zowel België als Nederland gedurende het gehele jaar 2015, wat onze uitbreidingsplannen zal helpen dragen", aldus Tia van Beek, Goodman Country Director voor Nederland. "Een nieuw element in onze ontwikkelingsstrategie zal bestaan uit onze capaciteit om een allesomvattende Benelux-oplossing aan te bieden aan onze klanten."

-- Einde --
 
Gelieve voor meer informatie contact op te nemen met:

Comfi

Goodman

Gunther De Backer

Christopher Flores

Communications Manager Continental Europe

+32 2 290 90 90

[email protected]

+32 2 263 4208

[email protected]

Over Goodman

Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep die industrieel en commercieel vastgoed in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Azië-Pacific, Noord Amerika en Brazilië. De Groep belegt in bedrijventerreinen, kantoorparken en opslag- en distributiecentra.
 
Goodman biedt ook een gamma beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen aan, inclusief haar toonaangevende  Europese fonds Goodman European Logistics Fund (GELF), die beleggers toegang geven tot diverse gespecialiseerde diensten en vastgoedbeleggingen. Goodman zet zich voortdurend in om waarde te creëren met logistiek vastgoed en het beheer van fondsen door middel van nieuwe innovatieve ontwikkelingsprojecten, business proposities en beleggingsproducten.
 
Met een totaal beheerd vermogen van € 19,7 miljard en meer dan 439 gebouwen is Goodman de grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedgroep op de Australische Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde specialistische fondsbeheerders wereldwijd. Toegewijde lokale teams met een sterk marktinzicht ontwikkelen vastgoed dat voldoet aan de individuele eisen van de klant en zorgen voor goede investeringsmogelijkheden.
 
Met meer dan 1.000 medewerkers en 33 kantoren in 16 landen heeft Goodman het wereldwijde netwerk om te voldoen aan de wensen van klanten die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden. In Europa heeft Goodman kantoren in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.