U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Goodman levert voor Mobis een distributiecentrum van 57.500 m² op in Beringen

dinsdag 30 augustus 2016

Goodman, wereldwijd eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van industrieel vastgoed, ontwikkelde in Beringen een instapklare logistieke faciliteit van 57.500 m² voor Mobis Parts Europe, de officiële dealer voor KIA- en Hyundai-onderdelen. Het nieuwe distributiecentrum is één van de grootste logistieke vastgoedprojecten op de Belgische markt dit jaar. In de automobielsector heeft Goodman meer dan 500.000 m² ontwikkeld voor het Europese vasteland. Hiermee toont het bedrijf haar ruime ervaring aan in het ontwikkelen van vastgoedoplossingen voor deze sector.

De verhuis naar de site in Beringen is onderdeel van de groeistrategie van Mobis. De nieuwe logistieke faciliteit is gelegen in de provincie Limburg en zal als centraal distributiecentrum voor Mobis, Hyundai Motors en Kia Motors klanten rechtstreeks bevoorraden in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland. Het nieuwe gebouw beschikt over 54.500 m² magazijnruimte, inclusief een mezzanine van 2.500 m² en 3.000 m² kantoorruimte.

Om te voldoen aan de specifieke operationele noden van Mobis zijn de plafonds meer dan 12 meter hoog, heeft het gebouw een verstevigde vloer en zijn er afzonderlijke ruimten voor gevaarlijke stoffen en bandenopslag.

Unal Aytan, Senior Manager Operations van Hyundai Mobis Europa: "Dankzij het nieuwe, moderne distributiecentrum dat Goodman ontwikkelde kunnen we onze supply chain moderniseren en zowel onze interne als externe klanten beter bedienen. Tegelijkertijd kunnen we ons verbruik van natuurlijke grondstoffen verminderen. Goodman had oor naar onze behoeften en integreerde een aantal specifieke extra’s aan het gebouw die de veiligheid van onze medewerkers beter waarborgt en ons helpt efficiënter te werken."

Duurzame oplossing

Goodman rustte het hele distributiecentrum uit met LED- en bewegingssensorverlichting, maar het gebouw is als dusdanig ontworpen dat ook natuurlijk daglicht binnen valt. De muren en plafonds in het magazijn kregen daarenboven een reflecterende witte coating. Het gebouw werd eveneens uitgerust met een verzamelsysteem voor regenwater. Deze extra’s dragen bij aan lagere energiekosten en een lager verbruik van natuurlijke grondstoffen.

"Het is dankzij een goede samenwerking tussen Goodman en Mobis dat dit project een succes is. Het illustreert opnieuw onze klantgerichte aanpak in industrieel vastgoed", aldus Kim Cornille, Country Manager voor België bij Goodman. "Bovendien toont dit project ook aan dat we over de technische expertise beschikken om complexe faciliteiten te ontwikkelen die aansluiten bij de specifieke noden van de automobielindustrie en tegelijkertijd het verbruik in natuurlijke grondstoffen terugdringen."

Strategische locatie

Het distributiecentrum is gevestigd in de bedrijvenzone Ravenshout Noord in Beringen die gemakkelijk toegang biedt tot diverse transportmiddelen. Vlakbij ligt het Albertkanaal dat Luik, Genk, Hasselt, Herentals en Antwerpen via water met elkaar verbindt alsook de autosnelweg E313 die de site met Antwerpen en het Ruhrgebied verbindt.

Download het beeldmateriaal via de volgende link: https://we.tl/Vq1MyFSE2B

Voor meer informatie neemt u contact op met: met Goodman:
Christopher Flores
Communicatiemanager CE
+32 2 451 42 08
[email protected]