U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Goodman bouwt in Europa samenwerking met Amazon verder uit door bijkomende 137.000 m² aan logistieke ruimte

woensdag 5 oktober 2016

Goodman Group, wereldwijd toonaangevende eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van logistiek vastgoed, versterkt haar samenwerking met Amazon door de opname van 137.000 m² logistieke ruimte verdeeld over twee logistieke centra in de regio Hauts-de-France in Frankrijk. In Amiens wordt een nieuw logistiek centrum van 107.000 m² ontwikkeld terwijl in Lauwin-Planque een bestaande ruimte van 30.000 m² zal worden verhuurd. Sinds 2006 leverde Goodman voor Amazon al meer dan een miljoen vierkante meter aan logistieke ruimte door heel Europa.

Het nieuwe logistieke centrum in Amiens, tussen Lille en Parijs, voorziet 107.000 m² aan opslag- en kantoorruimte en wordt volledig uitgerust met LED-verlichting. De bouw start begin oktober waarbij Goodman streeft naar een BREEAM Very Good certificaat bij de voltooiing in september 2017.

“Goodman heeft opnieuw bewezen een sterke en betrouwbare vastgoedpartner te zijn. Bovendien is Goodman zowel creatief als proactief wanneer het aan onze behoeften tegemoet komt. Wij versterken ons logistieke netwerk in Frankrijk en verbeteren onze dienstverlening aan onze klanten,” aldus Nicholas Deeks, Amazon EU Real Estate Director.

“Amazon is één van onze grootste klanten wereldwijd en we zijn erg trots dat we deze samenwerking, die al meer dan tien jaar aanhoudt, blijven uitbouwen,” aldus Philippe Arfi, Country Director voor Goodman in Frankrijk. “Deze bekendmaking is dan ook een mijlpaal in onze samenwerking met Amazon en bevestigt nogmaals onze positie als marktleider op het vlak van ontwikkeling van logistiek vastgoed voor de e-commerce sector.”

Amazon verlengt huurcontract voor drie gebouwen

Eerder dit jaar heeft Amazon de huurcontracten verlengd voor logistieke centra in Saran en Montélimar in Frankrijk en voor het fulfilment centrum in Leipzig (Duitsland), alles samen goed voor 184.000 m². Deze drie centra zijn eigendom van het belangrijkste Europese investeringsvehikel van Goodman, Goodman European Partnership (GEP), waardoor deze rechtsreeks onder Goodmans eigen property services en asset management diensten vallen.

“De overeenkomsten over de drie huurverlengingen onderstrepen de kwaliteit, de flexibiliteit en de toegevoegde waarde op lange termijn van de vastgoedoplossingen en -diensten die wij onze klanten bieden, zelfs in snel groeiende sectoren zoals e-commerce”, voegt Philippe Arfi hier aan toe.

 

- Einde -

Voor meer informatie neemt u contact op met Goodman:

Christopher Flores
Communications Manager CE
+32 2 451 42 08
[email protected]

 

Over Goodman          

Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep die industrieel en commercieel vastgoed in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, Het Verenigd Koninkrijk, Azië-Pacific, Noord Amerika en Brazilië. De Groep belegt in bedrijventerreinen, kantoorparken en opslag- en distributiecentra.

Goodman biedt ook een scala aan beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen inclusief hun belangrijkste Europese fonds: Goodman European Partnership (GEP, een recente rebranding van het Goodman European Logistics Fund). Het Partnership biedt haar belangrijke partners stabiele inkomsten uit investeringen in logistiek vastgoed door verstandig beheer van investeringen, kwalitatief hoogwaardig vastgoed en actief vastgoedbeheer.

Met een totaal beheerd vermogen van € 23 miljard en 412 gebouwen is Goodman de grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedgroep aan de Australische Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde specialistische fondsbeheerders wereldwijd. Toegewijde lokale teams met een sterk marktinzicht ontwikkelen vastgoed dat voldoet aan de individuele eisen van de klant en zorgen voor goede investeringsmogelijkheden.

Met meer dan 1.100 medewerkers in 16 landen en 32 kantoren, heeft Goodman het wereldwijde netwerk om te voldoen aan wensen van klanten die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden. In Europa heeft Goodman kantoren in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.goodman.com/be
Voor meer informatie over onze bezigheden op het Europese vasteland kunt u terecht op: www.goodman.com/eu