U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

Goodman bouwt langetermijnrelatie met Schenker verder uit

maandag 31 maart 2014

Verhuurde oppervlakte in Willebroek stijgt tot zo'n 30.000 m²


Goodman bouwt zijn succesvolle relatie met Schenker verder uit dankzij de ondertekening van een nieuwe huurovereenkomst in naam van GELF (Goodman European Logistics Fund). De overeenkomst betreft een magazijn van ongeveer 9000 m² in het Kersdonk Logistics Centre in Willebroek. Schenker huurt op dit moment al zo'n 20.000 m² logistieke ruimte van Goodman op dezelfde locatie.

“We waren op zoek naar een Klasse A-magazijn dicht bij Willebroek en hadden enige flexibiliteit nodig voor de start van de huurovereenkomst. We zijn bijzonder verheugd dat we met Goodman een akkoord hebben gesloten waardoor we onze klanten kunnen bedienen vanuit één enkel logistiek centrum”, verklaart Monique Van Hoof, Business Unit Director Logistics bij Schenker.

Het magazijn maakt deel uit van Goodmans Kersdonk Logistics Centre van 70.000m², dat zich op een strategische locatie bevindt langs de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel. Kersdonk is niet alleen uitstekend bereikbaar via de weg, maar kan ook bogen op een grote binnenhaven op zo'n 3 km van het magazijn. Het logistieke centrum ligt op 21 km van de haven van Antwerpen en op 30 km van Brussels Airport.

“We beschikten over de mogelijkheid onze klant een magazijn aan te bieden in hetzelfde logistieke centrum waar ze nu al ruimte huren. Dit bood Schenker de kans om zijn activiteiten te consolideren op één locatie. Er is bovendien nog meer ruimte beschikbaar in het logistieke centrum, waardoor Schenker indien gewenst zijn activiteiten verder kan uitbreiden”, zegt Jorn Bruyninckx, Head of Portfolio Management Benelux bij Goodman.

Schenker huurt niet alleen zo'n 30.000 m² ruimte in het Kersdonk Logistics Centre, maar is een Goodman-klant in diverse landen wereldwijd. Zo ontwikkelt Goodman op maat gebouwde magazijnen voor Schenker in Duitsland, Polen, China en recent ook in Australië. Goodmans langetermijnrelatie met Schenker blijkt duidelijk uit het feit dat de onderneming wereldwijd ongeveer 400.000 m² verhuurt aan de logistieke dienstverlener.

Goodman is de langetermijninvesteerder en -beheerder van een pan-Europese portefeuille van topkwaliteit. De gebouwen zijn bijzonder aantrekkelijk voor de klanten door het schaarse aanbod aan Klasse A-magazijnen op toplocaties. De kwaliteit van Goodmans productaanbod en de gerichte service van de onderneming vormen twee van de belangrijkste redenen voor de aanhoudend hoge bezettingsgraad van de portefeuille van 96%.

Neem contact op met Goodman voor meer informatie:
Jeroen Gaudissabois, +32 (0)2 235 01 46,
Porter Novellie, +32 (0)495 62 66 77
[email protected]


Over Goodman

Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep die industrieel en commercieel vastgoed in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Azië-Pacific Noord Amerika en Brazilië. De Groep belegt in bedrijventerreinen, kantoorparken en opslag- en distributiecentra.

Goodman biedt ook een scala aan beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen inclusief hun belangrijste Europese fonds European fund Goodman European Logistics Fund (GELF), die beleggers toegang geven tot diverse gespecialiseerde diensten en vastgoedbeleggingen. Goodman is voortdurend bezig om waarde te creëren met bedrijfsmatig vastgoed en het beheer van fondsen door middel van nieuwe innovatieve ontwikkelingsprojecten, business proposities en beleggingsproducten.

Met een totaal beheerd vermogen van €17 miljard en meer dan 400 objecten is Goodman de grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedgroep aan de Australische Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde specialistische fondsbeheerders wereldwijd. Toegewijde lokale teams met een sterk marktinzicht ontwikkelen vastgoed dat voldoet aan de individuele eisen van de klant en zorgen voor goede investeringsmogelijkheden.

Met meer dan 1.000 medewerkers en 36 kantoren in 18 landen, heeft Goodman het wereldwijde netwerk om te voldoen aan wensen van klanten die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden. In Europa heeft Goodman kantoren in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.goodman.com/be