U bevindt zich nu op de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale Goodman website?

We zijn voortdurend op zoek naar manieren om ons energieverbruik te optimaliseren en te minimaliseren, van slimme meters en zonnepanelen tot meer innovatieve vormen van duurzame energie.

Rechtstreeks van de zon

We streven ernaar om onze energiebehoefte zoveel mogelijk te dekken met zonne-energie. In september 2021 bedroeg onze zonne-energiecapaciteit en we ambiëren tegen 2025 een capaciteit van 91 MW in Continentaal Europa. Daarnaast streven we ernaar om de operationele energiebehoeften van onze klanten volledig te dekken met hernieuwbare energie. Om dit te bereiken, voorzien we ook de daken van onze bestaande gebouwen van zonnepanelen. Voor al onze nieuwe vastgoedontwikkelingen engageren we ons ertoe zonnepanelen standaard op de daken te plaatsen. De zonne-energieproductie op onze locaties overtreft vaak de operationele nood van onze klanten, waardoor we ook groene energie kunnen injecteren in het elektriciteitsnet.

Schonere mobiliteit mogelijk maken

Om de overgang naar een schonere mobiliteit mogelijk te maken alsook aan te moedigen, worden onze sites voorzien van meer en meer elektrische laadstations. Waar mogelijk ontwikkelen we logistieke faciliteiten aan de oevers van rivieren. Deze zijn voorzien van dokken die een ononderbroken transit van geladen vaartuigen mogelijk maken: van magazijn naar schip naar stadscentrum. Transport over water zorgt voor minder verkeer over de weg wat het milieu ten goede komt.

Verlichting, verwarming en koeling

Het leeuwendeel van het energieverbruik in onze gebouwen is voor verlichting, verwarming en koeling. Om het verbruik zo laag mogelijk te houden, upgraden we voortdurend onze HVAC-installaties tot de meest energie-efficiënte op de markt. Wat betreft verlichting willen we al onze gebouwen tegen 2023 voorzien van LED, inclusief dimmers, automatische bewegingssensoren, en alles-uit-schakelaars. Dit optimaliseert energieverbruik en vermijdt onnodige CO2-uitstoot.

Wist u dat...

in Nederland de komende decennia het verwarmen en koken op aardgas verdwijnt ten gunste van schonere alternatieven? Naar verwachting zullen ook andere Europese landen volgen. Om aan deze voorschriften te voldoen en ze aan te scherpen, werken we aan oplossingen om onze gebouwen minder afhankelijk te maken van niet-hernieuwbare energiebronnen zoals gas voor verwarming.

Energiezuinig en 'fabric-first'-design

Energie-efficiëntie begint voordat zelfs maar de eerste steen is gelegd. Met een gedegen expertise in het ontwikkelen en beheren van vastgoed wereldwijd, nemen we altijd ontwerpelementen op die de energie-efficiëntie van onze locaties maximaliseren, zoals het optimaliseren van zonne-energie of het gebruik te maken van openingen, beschutting en natuurlijke ventilatie. Bovendien hanteren we een 'fabric-first'-benadering tijdens de ontwerpfase door de energiebehoefte naar een minimum te herleiden middels oriëntatie van het gebouw. Daarnaast maximaliseren we de prestaties van onze gebouwen door te kiezen voor de meest geschikte componenten en materialen. Verder zijn onze gebouwen sterk geïsoleerd waardoor ze de standaard bouwvoorschriften overtreffen op het gebied van luchtdichtheid.

Goodman Energy Tracker

Als we groener willen worden, moeten we allereerst energieverbruik in realtime kunnen volgen. Daarom voorzien we onze gebouwen van de Goodman Energy Tracker: met slimme meters die onze klanten in staat stellen hun energie-, water- en gasverbruik proactief te meten en te optimaliseren. Naast het zichtbaar stimuleren van kosten- en uitstootverlagende praktijken, stellen deze slimme meters onze klanten ook in staat hun milieurapportage en kosten naadloos te beheren.